Resepi Amie's Little Kitchen di Majalah SAJI Edisi Mei 2016

7:15 PG

Terima kasih daun keladi gajah kepada wartawan Majalah SAJI kerana sudi memilih beberapa resepi ala-ala fusion kita untuk disiarkan dalam Majalah SAJI Edisi Mei 2016.



Jom kita bereksperimen dengan menggabungkan dua budaya dalam satu pinggan hidangan! Cuba-cubalah olah hidangan traduisional digabungkan dengan masakan moden atau gabungkan bahan misalnya bahan masakan timur dengan barat! Ini merupakan salah satu proses kreativiti dalam menghasilkan satu-satu resepi! Sesekali elok jugalah merasai keunikan menu ala fusion ini...

Sebanyak enam resepi menu ala fusion hasil kreativiti kita yang tersiar dalam majalah ini. Antaranya termasuklah resepi Kepala Ikan Salmon Masak Tom Yam, Burger Tempe,Spageti Goreng Basah, Spageti Rendang Bebola Daging,  Begedil Daging Berkeju dan Pai Sambal Daging.

 Spageti Rendang Bebola Daging

Pai Sambal Daging

Jangan lupa dapatkan Majalah SAJI Edisi Mei 2016 di pasaran. Bagi yang tak biasa dengan menu fusion, inilah masanya untuk anda berkenal-kenallah dengan menu gabungan yang diibaratkan seperti menyatukan masakan dua budaya yang berbeza dalam satu pinggan!

7 comments

  1. Tahniah Amie..spagheti rendang tu menarik..nanti nak cari resepi Amie

    BalasPadam
  2. TAHNIAH Amieee!!!....Seronoknya..tumpg bangga sbb kawan blogger asyik masuk Majalah yer.
    Nanti nak cari majalah Saji lar....

    BalasPadam
  3. tahniah kak amie. sedapnye tgk resepi2 tu

    BalasPadam
  4. Tahniah kak amie..
    Lom sempat beli lagi SAJI Mei ni..

    BalasPadam
  5. Tahniah kak amie.. Mudah mudahan resepi yang akan datang banyak lagi yang kreatif :)

    BalasPadam
  6. Acik,
    Atie,
    Mama Dee,
    Lina,
    Gee,
    Wani...
    terima kasih semua.... :) jom meriah-meriahkan dunia masakan tanahair kita.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe