Jom Makan Aiskrim di Sangkaya @ Plaza Shah Alam

12:42 PTG

Aton nak merasa aiskrim di Sangkaya. Kita ikut sajalah. Kita ni bukan peminat tegar aiskrim. Dapat makan okey, tak ada pun okey saja.

Apa istimewanya aiskrim di Sangkaya ni? Di bahagian luar kita nampak tulisan : Nuts About Coconuts!

Dah order aiskrim kita boleh bubuh tidak lebih 3 jenis kekacang yang diletakkan berhadapan kaunter pesanan. Aton order aiskrim dalam tempurung kelapa. Comel jew .... Aton bubuhlah jagung dengan kacang dan entah apa lagi. Dalam resit pembayaran, aiskrim Aton namanya Signature. RM10.50. Alahai... Aton kata, kecik jew tempurung kelapa ni.... macamana nak makan? Pegang saja ke? Hei... tak habis-habis keluar jakunisnya...ha ha haaaa!

Kita order cendol. Cendol ni kan dah lama kita cari.  Cendol kita tak perlu bubuh apa-apa lagi sebab kata pelayan di situ, dah bubuh lengkap segala kacang di dalamnya. Cendol kita murah 1 sen dari aiskrim Aton.... harganya RM10.49.

 Meera pulak tak tau nak order apa. Dia kata nak makan aiskrim sajalah.... Dapatlah Cone Coconet yang ceconet... kat belakang cendol tu (gambar kabur). Itu pun mencecah RM3.10.

Kita nak juga merasa sikit aiskrim Signature Aton tu...ooohh..memang comel jew bekas tempurung tu, tapi aiskrimnya rasa sangatlah sedap! Taklah manis sangat....memang tak jumpa rasa tu selain dari di Sangkaya. Lepas tu pulak isi kelapanya yang lembut memang sudah dikorek sekali supaya tak melekat di dinding tempurung. Mungkin kelapa panda, sebab ada aroma pandan sewaktu kita makan tu. Akhirnya... cendol kita tak habis kita makan, Kita makan aiskrim Aton...ha ha haaa...
Harga semua termasuk GST : RM24.10.
Terima kasih Ton... ko ajak ke situ, ko laa yang kena belanja...hihihii....

Lokasi Sangkaya ni agak tersorok di belakang sedikit. Kalau anda berada di Plaza Shah Alam, bolehlah singgah sini:
Sangkaya @ Plaza Shah Alam
Lot F19A, First Floor, Plaza Shah Alam,
Jalan Tengku Ampuan Zabedah E9, Seksyen 9,
40100 Shah Alam.

0 comments

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe