The Writers Cooking: Really I Don't Know, Now You Know

7:45 PG

Selamat berhujung minggu buat semua. Amie baru saja sampai ke Teluk Darvel setelah menyeberangi Laut China Selatan sejak tengah malam tadi. Tercungap-cungap keletihan mengangkut award dari rumah Shahriah Abdullah Novelis & Masterchef. Syukurlah tak tenggelam kelemasan di tengah laut. Tahniah buat Sha atas usahanya yang penuh dedikasi menjadikan beliau seorang chef sehingga berjaya menghasilkan buku masakan dan penulis novel yang prolifik. Pada pandangan Amie, Sha memang seorang wanita hebat, kuat semangat dan berdisiplin tinggi dalam melakukan apa juga perkara. Bukan mudah untuk menjadi seorang penulis jika tidak disertai dengan kerajinan dan kegigihan kerana bakat yang Allah anugerahi itu akan terpendam begitu sahaja sekiranya tidak diasah dengan penuh ketekunan serta bersungguh-sungguh. Sha sangat bijak mengurus masa untuk diri, anak-anak dan keluarganya. Untuk menjadi seorang wanita yang berjaya seperti Sha, banyak pengorbanan perlu dilakukan, terutamanya dari segi masa.... betul tak Sha? 


Rajin-rajinlah berkunjung ke beberapa buah rumah Sha DI SINI. Anda akan berkongsi banyak resepi di Di SINI. Celotehnya amat menghiburkan hati kerana ada sahaja bahan tulisannya yang mencuit rasa selain hidangannya yang pelbagai dan enak-enak belaka! Anda juga akan mengetahui perkembangan dunia penulisannya DI SINI, juga tentang hobi dan koleksinya di HOBI & KOLEKSIKU. Ada dua buah lagi blog beliau iaitu My World My Family My Destiny DI SINI dan Travel & Adventure Fun Vacations And Best Makan Sakan DI SINI.

Buat Sha,
Sama-samalah kita terus memeriahkan dunia masakan tanahair. Mudah-mudahan segala sajian yang pelbagai dapat dijadikan rujukan generasi masa kini dan generasi akan datang. Dalam dunia penulisan pula, sesungguhnya penulis itu jurubina bangsa. Teruskan usaha Sha dalam berkarya.

Moga Sha terus gembira dan senyum-senyum selalu. Tentu dia letih yang amat sangat melayan para peminat novelnya di tapak pameran buku Karangkraf! Semoga buku resepinya, Sajian Istimewa Shahriah Abdullah dan novel terkininya, Kerana Sebiji Epal serta novel-novelnya yang lain akan sentiasa laris di pasaran!

0 comments

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe